Automonteur opleiding MBO

Wil je een full time beroepsopleiding volgen en op die manier snel je papiertje halen dan is een automonteuropleiding aan het MBO wellicht iets voor jou. Hoe je deze opleding doorloopt is afhankelijk van je ervaring en eerdere studies. De opleiding is competentiegericht en je vaardigheden worden in een aantal bekwaamheidstests op de proef gesteld. Zo leg je afhangelijk van wat je allemaal al kunt binnen 1 tot 4 jaar het totale programma af. Als je alle examens goed hebt afgelegd ontavng je het MBO diploma voor automonteur en kun je overal aan de slag. Wil je meer weten over de automonteur opleiding dan is het verstandig om op een van de vele ROC’s bij je in de buurt een open dag te volgen.

Welke niveaus heb je op het MBO?

Het middelbaar beroepsonderwijs kent kortgezegd vier verschillende nieveau’s.¬† niveau 1 is het laagste niveau, hiermee kun je starten wanneer je nog geen enkel diploma hebt behaald. Vervolgens heb je MBO niveau 2. Hieraan kun je beginnen wanneer je een VMBO diploma die je in de richting van het MVO opleidig hebt afgerond. Niveau 3 MBO opleidingen worden voorals gevolgt door mensen die al een bepaald vak uitoefenen maar een specialistische opleiding willen volgen. Aan niveau 4 MBO opleiding autotechniek is vaan een BOL of BBL opleiding waarmee je kun je starten wanneer je een VMBO diploma kader of theoretische leerweg hebt behaald. Voor niveau 4 opleidingen heb je recht op studiefinanciering en op een gratis¬† openbaar vervoer kaart

Is een BBL opleiding automonteur iets voor jou?

Wanneer je dus niet iedere dag naar schoo wilt dan is een BBL opleiding de perfecte keuze voor jou. Je werkt 4 dagen en gaat maar een dag naar school. Op deze manier kun je je automonteur opleiding in de praktijk leren en krijg je op school precies de aanwijzingen die je nodig hebt. Lijkt je dit leuk? Kies dan voor een BBL-opleiding.