Over

De site automonteur opleiding is opgezet omdat er op internet nog weinig goede informatie staat over deze opleiding die je aan het mbo kunt doen. Zelf heb ik de automonteur avondopleiding gevolgd aan het ROC in Amsterdam. Zij hebben een uitgebreide website waar ik toen op terecht kwam. Maar verder was andere informatie over andere opleidingen in alle andere steden van Nederland weinig tot niets te vinden. Deze site is er daarom voor om alle jongens en meisjes voor te lichten die deze opleiding willen  gaan doen.

Op de sites staat uitgebreide informatie over de MBO opleiding automonteur. Met welke vooropleiding je aan deze studie kunt beginnen en welke vaardigheden en competenties er van pas komen om deze studie tot een goed einde te volbrengen. Kortom de perfecte site waar je alle informatie vandaan kunt halen. Heb je vroeger vaak gesleuteld aan je brommer en vind je het nog steeds niet vervelend om je handen vuil te maken? Ben je klantgericht en collegiaal, dan is dit het leukste beroep wat je kunt doen.

De laatste jaren is het werk in de techniek erg toegenomen ondanks de huidige economische omstandigheden. Door de vergrijzing en een steeds kleiner aantal studenten die kiest om een technische studie te doen is er een enorme vraag ontstaan naar nieuwe automonteurs en andere autotechnische beroepen. Het is dus zeker verstandig om een mbo opleiding in de techniek te volgen wanneer je verzekert wilt zijn van een baan.

Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat je al snel echt verstand krijgt van verschillende auto’s en dat je zelf leert sleutelen. Zie je jezelf al rijden in die mooie nieuwe gepimpte BMW of Golf? Onderdelen krijg je vaak tegen inkoopprijs en reparatie kun je dan zelf doen. Een grote autorijden ligt binnen handbereik wanneer je automonteur opleiding gaat doen!